Lukk

Vil være en attraktiv arbeidsplass

MainTech satser på unge talenter innen Asset Integrity

I 2020 ble det opprettet et rekrutteringsteam for å rette søkelys på måten MainTech markedsfører seg mot studenter. Det ble enighet om at vi blant annet ønsket å ansette studenter i deltidsstilling og utlyse både masteroppgaver og bacheloroppgaver. MainTech er et sterkt fagmiljø som lar de unge få muligheter og ansvar. 
 
I år har vi også tatt inn studenter til sommerjobber, vi håper en sommerjobb hos oss gir innsikt i det gode arbeidsmiljøet, og de utfordrende oppgavene vi jobber med.

I MainTech jobber vi med hele bredden av Norsk Industri, dette gir sommerjobber med varierte oppgaver sier Morten Rasmussen som sammen med Elisabeth Nautnes har stått for satsningen mot Studentene. 
 
Konkurransen i jobbmarkedet er hard sier Stein Valen, daglig leder i MainTech. Vi har til enhver tid ute stillingsannonser for å finne de dyktigste hodene. Vi har ikke hatt en tradisjon for en offensiv rekrutteringsstrategi slik som mange store industribedrifter har hatt, men vi ser behovet for å finne de tidlig slik at de kan se mulighetene i MainTech.

På bildet ser vi både sommerstudenter og to nye faste ansettelser som er et resultat av satsningen vår. Studenter fra Marin Teknikk, Energi og Miljø samt Materialteknologi er representert. 

God sommer!