Lukk

RCM på Sheringham Shoal

MainTech har det siste halve året hjulpet Statkraft med å dimensjonere vedlikeholdet til vindturbiner og transmissions-komponenter for deres offshore-vindpark på Sheringham Shoal.

Sheringham Shoal består av hele 88 Siemens vindturbiner på 3,6 MW. I tillegg er det montert to transformatorstasjoner ute i havet som øker spenningen til 132 kV før effekten ankommer koblingsanlegget på land.

Anlegget har nå vært i drift i nesten fem år, og Statkraft ønsket å vurdere vedlikeholdsplanene for vindparken på samme måte som de har gjort for alle sine parker i Norge. Med MainTech sin erfaring fra Norge på vindturbiner, samt tidligere prosjekter fra UK fikk vi oppdraget med å fasilitere gjennomgangene.

Statkraft sin landbase og havn ligger ved byen Wells-Next-The-Sea. En engelsk ferieperle, med lange sandstrender og fargerike små sjøhus. De lange grunnene er nok fine for badegjester, men de er en utfordring for de som skal utføre arbeid ute på turbinene. De kan kun seile ut på flo sjø, noe som gjør at arbeidsdagen mildt sagt starter til forskjellige tider hver dag.

Logistikk blir andreledes med offshore-vindparker, men likevel tror vi at vedlikeholdsgjennomgangen skal føre til samme resultat som på de landbasert parkene her i Norge. Der viser erfaringene besparing på vedlikehold og høyere tilgjengelighet på turbinene.

MainTech har samarbeidet med flere aktører innen vindenergi, og kan bistå med å fremskaffe et godt grunnlag for dine beslutninger fra innkjøp til drift og vedlikehold. 

Les mer om vindparken på Scira sin nettsider.