Lukk

Norges første Lean-prosjekt i dagligvarebransjen er en suksess

Fire Bunnpris-butikker på Mo har i 2018 kjørt et stort Lean-prosjekt. Det er MainTech sitt datterselskap, Lean Senter Nord, som ledet prosjektet.

Benjamin Aspdal fra MainTech og Katrine Stormdalshei fra Lean Senter Nord, har vært faglige veiledere helt siden oppstartskonferansen. De berømmer partssamarbeidet og deltagernes innsatsvilje. Katrine har lang erfaring og brenner for å formidle kunnskap om Lean-filosofien. "Lean handler i stor grad om å bli en smidig og lærende organisasjon. Det er et forbedringsarbeid satt i system og mye dreier seg om å redusere svinn og sløsing med tid, ved hjelp av inkludering og kompetanseheving."

Benjamin fremhever de ansattes kreativitet og evne til å ta eierskap i prosjektet ved å lage sine egne begreper for elementer i organiseringen av butikkene. Et eksempel på dette er handlevognen som ble merket med “Ingenmannsting”, hvor gjenstander som ingen vet hvor skal være blir samlet. "Startmålinger og underveismålinger av resultatene viser at arbeidet gir resultater. Det blir spennende å se hvor langt de kan komme."