Lukk

Norge på langs 2015

Det starta i nesten sommerlig vær på Lindesnes fyr 30. april. 2. september var målet nådd; 71̊10’21″; det vil si Nordkapp. Dessverre! Selv etter fire måneder sammenhengende tur ønsker du bare at den aldri skal ta slutt.

Overskrifta lyver litt. Det skulle gjerne stått på kryss og tvers i tillegg til Norge på langs. Vinteren 2014/2015 var spesiell med store snømengder i fjellet. Når sommeren i tillegg lot vente på seg, må du bevege deg en del sideveis også for å komme rundt fjellområder. Likte det lite i starten, men fikk sansen for det etter hvert. Du får variasjon og opplever ting du ellers ikke ville gjort på den måten. Det blir bra med natur uansett og fire måneder med kun fjell og daler ville blitt kjedelig.

Været varierer selvsagt mye i løpet av en slik tur. Alle fire årstider ble erfart gjentatte ganger. Mye heller det enn tropesommeren i fjor. Sterk varme er den tøffeste utfordringa på en slik tur. På Hardangervidda var det stort sett godt vær og bra skiføre.

Mat er svært viktig på tur. Det beste er mat laga av skikkelige råvarer fra bunnen av. Var så heldig å ha turfølge en måneds tid av Christoph; en skikkelig sprek kar fra Salzburg og fantastisk kokk.

Sko er også viktig på tur. 6 par ble brukt underveis. Et illsint lemen forsynte seg litt av ei av skoa mens jeg lå og sov.

Teltliv er fantastisk i godt vær og noe dritt i skikkelig regnvær. Du glemmer imidlertid fort det siste når du har mange slike:

Mygg må du regne med:

Lønsj i det fri gjør deg godt:

Dyreliv likeså:

Blomster er finest der de står. Disse titta fram fra snøen på nordsida av Valdresflya.

Enig:

Konklusjon:


Se eventuelt mer: www.pernorgepaalangs2015.com