Lukk

Morgendagens vedlikeholdseksperter skal utfordre kraftbransjen

Våren 2021 skal tre studenter fra NTNU utfordre både MainTech og kraftnettbransjen.

Gjennom sin kontakt med drift- og vedlikeholdsmiljøet i akademia har MainTech inngått et samarbeid med tre bachelorstudenter fra det treårige maskiningeniørstudiet på NTNU. Ole Jørgen Bogen Arenth, Svein Ole Raanes Ysland og Espen Paulsen skal dette vårsemesteret skrive bacheloroppgave innen studieretning drift og vedlikehold i samarbeid med MainTech og en industripartner.

Oppgaven tar for seg digitalisering av vedlikehold innen kraftnettbransjen, et spennende tema som passer inn både i Industri 4.0, det grønne skiftet og i flere av megatrendene vi ser innen både norsk industri og på globalt nivå i dag.
 
– Det blir spennende å ta fatt på oppgaven med et så interessant tema som tilstandsovervåking og digitalisering. Vi håper å få løst den på beste måte for både industripartneren og MainTech, sier studentene.
 
MainTech ser på samarbeid med studenter og akademia som et viktig ledd både i å utvikle fagområdet og som en rekrutteringskanal til bransjen. Anleggsforvaltning, drift og vedlikehold er uten tvil en av områdene hvor vi trenger fremtidens teknologer.
 
– Det blir moro og lærerikt å få en praktisk case i samarbeid med en industriaktør slik at vi får en realistisk betraktning for hvordan det er å jobbe som ingeniør, legger studentene til. Vi hadde et sterkt ønske om å få skrive oppgave med MainTech, slik at vi kunne lære av de beste innen drift og vedlikehold.
 
Vi ønsker studentene lykke til med oppgaven og ser frem til mange spennende diskusjoner i tiden fremover. Vi kommer til å oppdatere om denne saken videre utover våren.