Lukk

Første oppdrag i Angola for Sonangol

I juni 2015 satte to spente ingeniører seg på flyet for å dra til Luanda, Angola for sitt første oppdrag i Afrika, for det statlige oljeselskapet Sonangol.

Jobben som skulle gjøres var en «survey» av Sonangol sin inspeksjons- og materialavdeling, slik at de var forberedt på en fremtidig ISO sertifisering. For denne jobben skulle vi se detaljert på Block 3 og da vurdere inspeksjon- og materialsystemer som var etablert for denne. Block 3 består av ca. 15 plattformer av ulik størrelse. Fra MainTech var det Bjørn Tore Moen og Grethe Selboe som utførte oppdraget i Angola.Resultatet ble en teknisk rapport som oppsummerte forslag til forbedringer hos inspeksjonsavdelingen til Sonangol, med forslag til hvordan disse kan implementeres. I løpet av vårt opphold ble det også tid til å utforske Angolas gode kjøkken som bestod av mye fersk fisk, som var fantastisk tilberedt.

I september kom så Sonangol på gjenvisitt til Trondheim, og vi benyttet anledningen til å ta dem med på båttur ut til vakre Tautra og Klostergården. For de besøkende fra Angola ble dette en eksotisk opplevelse.