Lukk

Endrer en hel bransje!

Norsk Kylling sin nye topp moderne fabrikk snart klar for sin første kylling

Det er ikke lenge til det skal være full drift for Norsk Kylling sitt store industriprosjekt på Orkanger i Trøndelag. For MainTech sitt «Kylling-team» har det vært både ekstremt krevende, ekstremt lærerikt og ikke minst veldig inspirerende å kunne bidra til å bygge en av Norges mest innovative og grønneste fabrikker.
 
"Det unike med dette prosjektet er av vi fra starten av har fått være med å detaljere planlegging av hvordan fabrikken skal driftes med både maskiner og mennesker" sier Gunnar Andreas Aarvold

"Vanligvis blir vi hentet inn når ting ikke fungerer, når fabrikken ikke leverer som forventet, enten det er maskiner eller mennesker, eller kanskje aller helst en kombinasjon av de to" sier Marit Bolstad.
 
Det er ca 250 operatører som skal drive den nye fabrikken. For å oppnå forventet produksjon må operatørene arbeide likt og effektivt. Bolstad sammen med Norsk Kylling-operatørene, utarbeider ettpunktsleksjoner slik at standardisert arbeid læres. Alle EPL’er gjøres tilgjengelige digitalt.

Satsningen på Vedlikeholdssystem (Infor EAM), ERP system (M3) og Scada system (Goodtech) har en helt spesiell rolle i produksjonsprosessen. Sondre Nesvold leder arbeidet med anleggsregister og maskinstruktur. I disse dager utarbeides Forebyggende Vedlikeholds-programmet for alle maskiner.

Bygging og testing har gått uten de store forstyrrelsene av Korona. Vi har et strengt smittevernregime og har derfor kunne fortsette som planlagt under hele pandemien. I fjor ledet vi installasjon av hele maskinparken. Nå testes alt grundig og vi ser frem til prøvedrift i mai, og endelig oppstart i løpet av høsten.