Lukk

Besøk på West Linus

Foto: Alf Herman Hermansen, NAD
Foto: Alf Herman Hermansen, NAD

Etter vel gjennomførte RCM analyser for West Linus ble MainTech invitert ombord for en omvisning av riggen vi har jobbet med det siste året.

MainTech har tidligere gjennomført RCM analyser for flere av installasjonene hos North Atlantic Drilling. Med West Linus, som er en Jack-up, har vi for første gang utført full RCM analyse på et nybygg prosjekt. Prosjektet pågikk samtidig som byggingen av riggen noe som skapte nye utfordringer og gode erfaringer for alle som var involvert. I denne typen prosjekter jobber vi i tett samarbeid med personell fra riggen og siden riggen ikke har vært i drift blir det enda viktigere med dokumentasjon og informasjon fra verftet og leverandører.
Da West Linus kom til Norge i vår lå riggen en periode utenfor Stavanger før de dro ut til Ekofisk. Vi fikk da mulighet til å komme på besøk ombord og fikk en flott omvisning av en av prosjektets deltagere Jan Barka, mekaniker West Linus. Etter å ha fått sett og spurt om det aller meste, fikk vi også testet ut den gode lunsjen ombord.