Lukk

Subsea rørledninger og produksjonsutstyr

Risiko kontroll - teknisk tilstand

Hovedutfordringen til subsea utstyr er at det må være pålitelig. For å oppnå kontroll med teknisk tilstand er det nødvendig å forstå helheten av hvordan subsea installasjoner er påkjent; statiske og dynamiske spenninger, trykk og utmattingsbelastninger, innvendig- og utvendig korrosjon. Ved å vurdere og forstå trusler, barriærer og påkjenninger i forhold til nøye sammensatte indikatorer, monitorering og inpeksjonsresultater; oppnår man å drifte installasjonene sikkert innen et akseptabelt risiko nivå.

Vi hjelper kundene våre også i designfasen med pålitelighet og materialvalg.

 

Subsea-kunder:

 • A/S Norske Shell - Ormen Lange
 • A/S Norske Shell - Draugen
 • NAM - OneGas East subsea rørledningsystem
 • Eni Norge AS - Goliat SURF
 • OneSubsea (tidligere Framo Engineering)

 

  Subsea IMR har over flere år samarbeidet med MainTech når det gjelder inspeksjon på rørledninger og strukturer, og er veldig godt fornøyd med både kompetansen og leveransen MainTech står for.
  Jan André Furnes A/S Norske Shell, Subsea IMR Team Lead
  Framo Engineering konstruerer og leverer blant annet pumper som plasseres på havbunnen og svivler til bruk i flytende produksjonsskip. Vi er avhengig av å benytte korrekte materialer som tåler påkjenningene og det mediet det skal operere i. MainTech utfører i dag tredje parts materialverifikasjoner for oss. De reagerer hurtig og har en meget høy kompetanse på sine tjenester som har gitt våre produkter lengre levetid og lavere vedlikeholdsbehov.
  Atle Ingebrigtsen, Teknisk Direktør
  Framo Engineering