Lukk

Jubileumstur til Island

For å feire at MainTech er 15 år i år, fikk vi ansatte bli med på en drømmevintertur til Island 16.-19. april!

Spent i gate 42

Torsdag 16.april var det mange i MainTech som våknet med sommerfugler i magen og ferdig pakket koffert. MainTech ansatte og deres respektive skulle sette kursen mot Island og Reykjavik for å feire MainTechs 15 årsjubileum!

Gate 42 i avgangshallen på Værnes ble etter hvert fylt opp av spente fjes, nå skulle vi endelig sette kursen mot Island. Både opplevelsen med å besøke saga-øya og det å treffe kollegaer og partnere utenom jobb var noe vi hadde sett frem til lenge.

Obligatorisk 24-timers flyplassopphold

Men selv med god planlegging fra en entusiastisk turkomitee, så fikk vi smertlig erfare at  det er ikke alt man kan ta høyde for. Et defekt kamera i flynesa gjorde sitt til at det ble flere utsettelser utover kvelden og til slutt måtte vi ty til ei overnatting på Hell. Men fredag var vi igjen klare til å reise og alle forsinkelser ble fort glemt i det vi fikk senket flyplasstrøttekropper i det deilige varme i vannet i den Blå Lagune. Målet var nådd, turens høydepunkt uten tvil! Stemningen var så god på tur inn til Reykjavik at vår islandske guide mente at heretter skulle alle norske turgrupper ha en obligatorisk 24-timer på flyplass før ankomst Island.


Historie og natur tett på

I løpet av helga fikk vi besøkt Geysir, Gullfoss,Thingvellir og verdens nest største kraftverk drevet på jordvarme. På dette kraftverket henter de jordvarme i fra 3 km dype borehull, og vannet som kommer opp har en temperatur på 320 grader. Kraftverket produserer 300 MW med elektrisitet, samt leverer varmtvann til oppvarming og tapp for hele Reykjavik. Foruten alt dette fikk vi også sett litt på Reykjaviks butikker og nytt av den gode maten i islandske restauranter.


Selv om programmet ble noe avkortet fikk vi sett og opplevd Island og dens natur sammen med den herlige MainTech storfamilien!